View Sidebar
Je bent niet origineel. Je bent een schaap.

Je bent niet origineel. Je bent een schaap.

17/09/2013 09:494 reacties

Zojuist zag ik deze deursticker voorbij komen. Gelukkig niet in het echt, want dan had ‘ie nu samen met de deur waarop hij geplakt zat een paar meter dieper in het huis in kwestie gelegen.

Deursticker

De tekst die er op staat is natuurlijk om van te kokhalzen. Want tjongeteringjonge, wat ben je eigenlijk toch een geweldig persoon als je dit op durft te plakken. “Kijk ons eens leuk en menselijk en eerlijk en open zijn. We zijn zelfs zo menselijk, daar moesten we echt een deursticker voor hebben. We maken wel fouten, net als iedereen, maar dankzij deze sticker wordt zelfs dat een leuke eigenschap van ons droomgezin. Dit is zo écht ons!”

Hoe mensen hun huis aankleden moeten ze op zich helemaal zelf weten. Zolang ze niet behangen met hamsterkadavers is het leed voor de samenleving wel te overzien. Maar dit soort uitingen van originaliteit zijn bedoeld om goed op anderen over te komen. Als één van die anderen kan ik de plakkers van deurstickers met ‘oorspronkelijke’ teksten verklappen: jullie originaliteit is non-existent. Deze dingen worden bij duizenden, zo niet tienduizenden geproduceerd. En dan maar allemaal lekker origineel je huis er mee inrichten. Allemaal net even anders, maar in feite allemaal hetzelfde.

Bovendien is boodschap van deze deursticker onwaarschijnlijk stupide. Je weet van tevoren echt niet of je fouten die een ander gezinslid maakt kunt vergeven en afknuffelen.

Gezinslid A – “Ja, sorry. Ik had eigenlijk niet die twee flessen wodka leeg moeten zuipen en af moeten blussen met een paar gram coke om vervolgens in een staat van volslagen psychose het halve gezin dood te steken en daarna het huis in de fik te steken. Gelukkig was niet iedereen thuis, en oh heilig wonder: de deursticker is niet beschadigd geraakt.”

Gezinslid B – “Oh, wat ben je toch een rekel. Ik vergeef het je. We beginnen gewoon opnieuw. Knuffie?”

Toch hoeft het idee van deurstickers niet helemaal verloren te gaan. Ouders hebben het toch vaak over hoe hun kind er één met een gebruiksaanwijzing is? Maak van die gebruiksaanwijzing een mooie sticker en plak hem op de slaapkamerdeur van het kind in kwestie. Nieuwe levensfase? Nieuwe sticker! “In deze kamer ‘leeft’ een puber. Hier wordt stiekem gerookt, geen huiswerk gemaakt, fanatiek gemasturbeerd en voor het overige wordt er geen reet uitgevoerd. En wat je er ook van zegt: er zal onredelijk en overdreven emotioneel worden gereageerd. Want vergeet niet, beste ouders, het is allemaal jullie schuld. Knuffie?”

 

Share Button

4 reacties

 • Hahaha! Briljant. Het is werkelijk zum kotzen ja, dat soort zoet gezever.
  Ik denk altijd dat hoe meer hartjes en shit in huis met amerikaanse waanzin erop, hoe harder er wordt vreemd gegaan etc. Daar krijgt toch elke vent een aversie van tegen zijn vrouw, want dit heeft een vrouw gedaan. Ik schaam me voor mijn soort.

  • Vincent

   Meestal is het inderdaad wel een omgekeerde weergave van de werkelijkheid ja, hoe idealer ze het voorstellen hoe meer er waarschijnlijk scheef zit. “We zagen het echt niet aankomen, die scheiding. Het is toch het ergste voor Sterre en Bickel”, dat soort gezeik.

   Maar ik moet toch zeggen: ik zou het nog erger vinden als een man dit soort dingen deed. We hoeven niet helemaal terug naar alles opkroppen en dan een week na je pensionering aan een maagzweer creperen, maar een paar stappen terug mag best. Een beetje vent komt hier toch tegen in opstand?

 • Kirsten

  Ik ken dus echt iemand die een Sterre en een Bikkel als ‘kroost’ heeft! En ik denk ook wel dat er deurstickers in huis zijn. Ikea heeft trouwens wél leuke deurstickers, met van die space invaders erop. Maar ook die zijn in duizendvoud gedrukt. Of nog meer.

  • Vincent

   Als je bij IKEA koopt, en dat doen wij ook, heb je uiteraard dingen in huis die vele anderen ook hebben. Geldt voor zoveel winkels. We zijn eigenlijk geen van alleen echt origineel. Zolang mensen iets kopen omdat ze dat zelf leuk vinden is dat prima, maar zo’n deursticker als deze is echt bedoeld om indruk op anderen te maken. Bleh!