View Sidebar
Voor altijd ongelijk

Voor altijd ongelijk

04/11/2014 17:032 reacties

Ik was er getuige van hoe een man voor altijd alle meningsverschillen met zijn vrouw verloor.

Er liep een ouder echtpaar mijn kant op. Ik schatte ze op meer dan veertig jaar met elkaar getrouwd, waarvan ze er al ongeveer 31 op elkaar waren uitgekeken. Ze wilden allebei op zich wel in dit winkelcentrum zijn, maar met elkaar, dat hoefde niet zo nodig.

Aan het ietwat rood aangelopen en verwrongen gezicht van de man zag ik dat ze het niet met elkaar eens waren. Mensen die een relatie met elkaar hebben verschillen over het algemeen vaak zat van mening, en soms gebeurt dat in het openbaar. Dat een man vrijwel nooit echt gelijk zal krijgen als zijn vrouw het niet met hem eens is weerhoudt ons er niet van het te blijven proberen. Op die ene keer dat het wel lukt kunnen we decennia voort.

Die ene keer, daar was voor deze man echter geen sprake van. Op het moment dat we elkaar passeerden hoorde ik de vrouw de onsterfelijke woorden spreken:

“Ja, maar ík heb gelijk.”

De man sputterde nog wel wat tegen, maar de strijd was voor altijd verloren. Hij kon net zo goed de dichtstbijzijnde tattooshop binnenlopen en ‘Mijn vrouw heeft gelijk’ op zijn voorhoofd laten krassen. Hier werden geen argumenten meer uitgewisseld, nee, deze vrouw had haar eigen gelijk gewoon tot allesoverheersend instrument en definitief eindstation van alle meningsverschillen verheven.

“Ja, maar ík heb gelijk.” Probeer daar maar eens een speld tussen te krijgen.

Share Button

2 reacties

  • Vrouwen kunnen daar inderdaad kampioen in zijn. Maar je stukje deed mij meteen denken aan een verhaal van mijn dochter die in een restaurant bedorven sla op haar bord kreeg. Toen ze daar iets over zei, kreeg ze als antwoord dat dat niet kon, omdat het die morgen vers was ingekocht. ‘Maar het ruikt bedorven en het smaakt bedorven,’ zei mijn dochter. ‘Dan lijkt het mij dus wel bedorven.’ Na nog wat heen en weer gekissebis, zei de ober: ‘Ik wil er geen welles-nietesspelletje van maken, maar het is nietes.’ :).

    • Vincent

      Best een opmerkelijke gang van zaken inderdaad. Sommige mensen moeten altijd hun gelijk halen, ook al hebben ze het overduidelijk niet.